MINIMALNO INVAZIVNA HIRURGIJA
gornjeg digestivnog trakta

Klinika za digestivnu hirurgiju – I hirurška klinika [X odeljenje]
Klinički centar Srbije u Beogradu

Raspored rada odeljenja

Ponedeljak Ambulantni dan - Klinički i endoskopski pregledi
08:30 - 11:00 Ambulanta 119, zgrada Poliklinike Kliničkog centra Srbije
11:00 - 13:00 Endoskopski kabinet, zgrada Prve hirurške klinike Kliničkog centra Srbije, II sprat
Utorak Operativni dan
Sreda Operativni dan
Četvrtak Kontrolni klinički i endoskopski pregledi; naučna i nastavna aktivnost
08:00 - 10:00 Endoskopski kabinet, zgrada Prve hirurške klinike Kliničkog centra Srbije, II sprat
10:00 - 12:00 Kontrolni pregledi na X odeljenju Prve hirurške klinike
Petak Operativni dan

Ambualntni i endoskopski pregledi se zakazuju telefonom ili direktno na X odeljenju Prve hirurške klinike i šalteru Poliklinike Kliničkog centra Srbije. Telefon za kontakt je 011/3663-703. Endoskopski pregledi moraju biti indikovani od strane lekara sa odeljenja, što podrazumeva prethodni klinički pregled. Prilikom zakazivanja endoskopskog pregleda obavezno naglasiti o kojoj vrsti pregleda je reč, obzirom da je broj endoskopija koje se urade tokom dana ograničen (vremenski i tehnički razlozi).

Termin zakazanog pregleda podrazumeva vremenski interval predviđen za ambulantni rad u Poliklinici odnosno kabinetu za endoskopiju, što znači da su svi pacijenti zakazani u istom terminu, a prozivaju se prema broju kartona upisanom na šalteru Poliklinike (prioritet imaju pacijenti lošeg opšteg stanja).

Ovakav način rada pokazao se kao najefikasniji, a poštovanjem zakazanog termina olakšaćete nam rad. Model zakazivanja pregleda ujedno je i jedini moguć, obzirom da svakog ponedeljka obavimo i određen broj neplanirah pregleda, pacijenata koji su teškog opšteg stanja ili potpune nemogućnosti gutanja, čije stanje ne dozvoljava odlaganje pregleda. Zbog svega toga uveden je termin četrtkom koji je rezervisan za kliničke i endoskopske kontrole pacijenata operisanih na našem odeljenju.

Hvala na razumevanju...